foraje puturi

Tipfor SRL executa lucrari de foraje în toata tara. Chiar daca sediul societatii este în Timisoara, suntem o firma cu viziune si interese la nivel national. Asa se face ca structura noastra ne permite sa foram oriunde, indiferent ca este Bucuresti, o localitate din Ilfov sau Arges ori Sibiu.

Preturile? Cel mult aceleasi pe care le obtineti de la echipe de meseriasi si firme de foraje de la dvs din zona. Trebuie mentionat însa ca daca pentru unele lucrari solicitam un pret mai mare aceasta este pentru ca noi chiar executam ceea ce am trecut în deviz.

Un pret orientativ pentru un foraj anume, în orice zona din România? Dati un telefon sau trimiteti un e-mail.
» Mai multe:  Preturi la foraje, probleme si riscuri

Foraje de mare adâncime

Ca sa obtineti apa potabila de cea mai buna calitate aveti nevoie (aproape întotdeauna) de un foraj de adâncime. Desigur ca este mai scump. Însa efortul financiar merita cu prisosinta. Acesta este principalul motiv pentru care, în general, oamenii aleg foraje ieftine: ca sunt mai la suprafata. Da, forajele de mica adâncime (sau fântâni clasice) sunt ieftine.

foraje puturi servicii

Esenta unui foraj de suprafata este însa aceea ca-si ia apa din primul strat de apa. Din pânza freatica, un rezervor de apa de cele mai multe ori poluata. Si, atunci, se pune problema: merita? Sa iei apa pentru stropit gradina din foraj si apa de consum s-o cumparati sau aduceti din alta parte!?

Desigur ca varianta de mai sus este realizabila. Însa gânditi-va putin: cât de bine se dezvolta culturile stropite cu apa poluata!? Oare agentii chimici si nitritii nu vor ajunge în corpul dvs prin consumul de legume stropite cu o astfel de apa poluata? Raspunsul îl cunoasteti cu siguranta.

» Afla?i mai multe din articolul nostru: Adâncimea de foraj. Despre puturi si fântâni

Întocmirea documentatiei, obtinerea avizelor de executie

În nicio tara civilizata nu se pot face lucrari de constructie la întâmplare, toate necesita o documentatie mai mut sau mai putin stufoasa. Studii tehnice, aprobari, avize... La fel este si în România, orice foraj are nevoie de avize.

Tipfor SRL întocmeste documentatia si obtine avizele necesare pentru orice foraj. Nu trebuie sa faceti nimic, ne ocupam noi. Evident ca ati putea si dvs., dar ceea ce face o firma specializata în foraje sa faceti dvs.... este putin cam mult si nu credem ca merita efortul.

» Aflati ce acte va trebuie pentru autorizarea forajelor

Denisipari de puturi

Noi, cei care lucram în foraje, stim ca aproape oricine are un put s-a lovit de aceasta problema: apa cu nisip! Sau o va avea. Totusi, vorbind despre puturi la modul general, ar trebui facuta mentiunea ca situatia concreta hidrologica nu este singura cauza a aparitiei nisipului.

Se poate afirma ca un foraj, cu cât este mai bine executat, cu atât are sanse mai mici sa dea nisip. Altfel spus, daca aveti un foraj facut ca la carte, sansa sa se înnisipeze scade considerabil. Ba, mai mult, s-ar putea sa nu aveti niciodata nevoie.

Totusi, fiind în situatia unui put care da apa cu nisip, nu ezitati sa ne contactati. Executam si acest gen de lucrari de mentenanta.

» Mentenanta la foraje, lucrari de denisipare la puturi

Foraje geotermale si pompe de caldura

Se executa tot mai multe foraje care pun în valoare energia termica furnizata de pamânt. Sunt asa numitele foraje care introduc sonde, colectori. Acestea scot caldura din pamânt si o introduc în locuintele noastre.

Principiul de functionare se bazeaza pe faptul ca pamântul are o energie termica imensa. Astfel, iarna putem sa luam caldura din pamânt, iar vara sa ne racorim.

Forajele geotermale sunt o metoda relativ noua si au capatat extindere cu precadere în ultimii ani. Au devenit cunoscute si la noi, în România, iar încalzirea locuintelor cu energia termica a apelor termale este o practica obisnuita. Mai ales în vestul tarii, caci în Ungaria, de exemplu, apele termale au un rol mult mai important.

Trebuie facuta deosebirea între forajele care urmaresc exploatarea energiei termice a pamântului si cele care folosesc apele termale. Desi, în principiu, foraje se executa si într-un caz si-n celalalt. La fel cum ar trebui sa fie limpede ca puturile folosite de pompele de caldura sunt cu totul altceva decât cele pentru apa potabila.

» Ce este un foraj geotermal, o pompa de caldura
» Despre geotermie si foraje pentru pompe de caldura

Sisteme de pompare

Fermele agricole, persoanele fizice, administratiile locale, oricine se foloseste de apa obsinuta dintr-unul sau mai multe foraje are, invariabil, nevoie de un sistem de pompare.

Acestea nu sunt chiar banalitati desi am putea spune ca nu e nicio mare filozofie sa pui o pompa si sa o conectezi la reteaua de alimetare electrica. Si totusi...

Proiectarea sistemelor de pompare pentru a pune în valoare un foraj, în agricultura, pentru irigatii, de exemplu, aduce economii si asigura realizarea scopului investitiilor. Nimanui nu-i este indiferent pretul cu care obtine o recolta.

» Despre irigatii, foraje si venituri agricole

Foraje piloti, micropiloti si consolidari

Executia de foraje pentru consolidarea terenurilor este inclusa în partea nevazuta din noua arhitectura urbana. Situatiile concrete din teren determina ca pe spatii din ce în ce mai mici sa se construiasca din ce în ce mai mult, din ce în ce mai înalt.

Tipfor SRL Timisoara executa acest tip de foraje prin care se consolideaza fundatii, datorita acestora se poate construi pe terenuri mai moi. Practic, prin piloti se trece dincolo de solul instabil si se poate realiza o fundatie solida.

» Micropiloti. Lucrari de foraje pentru sprijiniri si consolidari

Lucrari de epuisment, foraje de asecari

Epuismentele sunt acele lucrari de foraje prin care se înlatura apa din sol în scopul construirii de funda?ii mai adânci. Se folosesc la excavari de mari dimensiuni, la parcari subterane... Se mai numesc asecari.

Caracteristic pentru forajele de epuisment este functionarea continua a pompelor. Acestea sunt si de debit mare si pentru instalarea si functionarea lor sunt necesare anumite precuatii constructive.

» Epuismente si asecari. Caracteristici